תביעת רשלנות רפואית: עושים לכם סדר

תוכן ממומן

image (4)

קרדיט לתמונה PIXABAY

אחד הנושאים שבגללו אנשים רבים נאלצים לפנות לעורכי דין הוא רשלנות רפואית. אלו הם מקרים שבהם אתם או אנשים החשובים לכם סמכתם במאת האחוזים על הצוות הרפואי המטפל בכם, אך הטיפול שקיבלתם היה לא הולם וגרם לנזק פיזי או נפשי. באפשרותכם למצות את הזכויות המגיעות לכם ולקבל פיצויים, אך לפני כן תצטרכו להגיש תביעה. הינה כל הפרטים בנושא.

מהי רשלנות רפואית?

לפי הגדרת החוק, רשלנות רפואית היא כל מקרה שבו הגורם המטפל חרג מהסטנדרט ומהפרקטיקה המצופים ממנו ויצר נזק שהיה אפשר להימנע ממנו. ההגדרה הזו כוללת בתוכה מקרים כמו מתן תרופה לא נכונה או מינון שגוי של תרופה נחוצה, התעלמות מכוונת מסימנים בבדיקות, פיענוח שגוי של תוצאות או חוסר הפנייה לבדיקות נחוצות לפי הפרוטוקול כמו בדיקות דם, ביופסיה, צילומי רנטגן ועוד. כמו כן, מקרים שבהם הרופא מסרב להסביר למטופל על ההליך שהוא עובר או נקיטת הליכים שהמטופל אינו מודע אליהם יכולים גם הם להיחשב לרשלנות רפואית משום שהמטופל לא נתן הסכמה מדעת לטיפולים שעבר.

כדי לטפל היטב במצב המצער של רשלנות רפואית, עליכם לפנות לעזרה של בעלי ידע וניסיון בתחום. פנייה לעורך דין המתמחה בתיקי רשלנות רפואית תיתן לכם אפשרות לקבל מידע מלא על התהליך, למצות את הזכויות שלכם עד תום ולוודא שיש לכם גורם מקצועי שייצג אתכם אל מול כל הגורמים ויגדיל את הסיכויים שלכם לקבל את כל הפיצויים המגיעים לכם.

את מי תובעים במקרה של רשלנות רפואית?

יש לא מעט גורמים שאפשר לתבוע במקרה של רשלנות רפואית. יש התובעים את המוסד שבו נעשה הטיפול הרשלני (קופת חולים, בית חולים ועוד), יש מי שתובעים את המטפל עצמו או את מי מהצוות שגרם לנזק ועוד. כל מקרה הוא פרטני ולשם כך עליכם להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום. תביעת הגורם הלא נכון עלולה לגרום לכם להפסיד בה, ובאמצעות הליווי הצמוד של עורך הדין תגישו בדיוק את מה שצריך כדי לקבל את הפיצויים.

הליך ההגשה של תביעת רשלנות רפואית

לאחר שהתייעצתם עם עורך דין כדי להתחיל את הליך התביעה, תצטרכו לבנות את הקייס שלכם באשר למקרה. עליכם להוכיח שיש קשר סיבתי בין הטיפול הרשלני לנזק שנגרם לכם, וזאת באמצעות איגוד כל הרישומים הרפואיים הרלוונטיים, לרבות היסטוריה רפואית, ייעוצים קודמים ורישום רפואי של הטיפול עצמו. את המסמכים האלו תוכלו לקבל מקופת החולים ומהמוסד שבו עברתם את הטיפול, ועורך הדין יכול לעשות זאת בשמכם במידת הצורך. במקרה של רשלנות בהיריון ולידה , יש לצרף מסמכים המעידים על פרטי היסטוריה רפואית של האם ואת כל הרישומים הרלוונטיים לתקופת ההיריון, כולל צילומים, פגישות מעקב, בדיקות ותרופות שניתנו במהלך התקופה. נוסף על כך, עורך הדין יפנה עם כל המסמכים שלכם לרופא מומחה בתחום שבו נעשתה הרשלנות כדי שהוא ייתן את דעתו המקצועית, ויסביר שהרישומים אכן מעידים שהטיפול הרשלני הוביל לנזק ושאפשר היה להימנע ממנו באמצעות טיפול הולם ונכון. תביעות רשלנות רפואית שסכום הפיצויים בהן נמוך מ-2.5 מיליון ש”ח יוגשו לבית משפט השלום, ותביעות על פיצויים גבוהים מסכום זה יוגשו לבית המשפט המחוזי.

סיכום

רשלנות רפואית היא מקרה מצער שבו מטפלים או אנשי צוות בתחום הרפואה אינם מספקים טיפול הולם וגורמים לנזק. עם כל הקושי שבדבר זוהי זכותכם לקבל פיצויים על הנזק שנעשה, וזאת באמצעות הגשת תביעה על רשלנות רפואית לבית המשפט המתאים ובעזרתו של עורך דין מומחה בתחום, בצירוף כל המסמכים הנדרשים וחוות דעת של רופא מומחה.

 

מחפשים תביעת רשלנות רפואית: עושים לכם סדר ?

מחפשים רופא/מנתח?

פורטל מדיקלו הינו בלוג על רפואה ומשמש גם כאינדקס רופאים והמכיל תכנים בתחומי הבריאות, רפואה משלימה מונחי רפואה ומידע על מחלות מכל סוג כמו כן גם תרופות. המידע אשר נמצא באתר, התמונות וכל התכנים המופיעים במדיקלו נועדו למטרת אינפורמציה בלבד ואינם מהווים המלצה רפואית, חוות דעת או תחליף להתייעצות עם מומחה. שימוש בפורטל מדיקלו אינו מחליף ייעוץ רפואי ואף רצוי כי המשתמש והגולש ילכו לקבלת ייעוץ על ידי גורם רפואי מוסמך