לא רק שוקולד: מאכלים יקפיצו לכם את הסוכר בדם?

תוכן ממומן

תמונה1

קרדיט: PIXABAY

רוב האנשים אוהבים את הטעם המתוק, לכן אין זה פלא כי נשים וגם גברים אוהבים שוקולד ודברי מתיקה אחרים. למעשה, אנחנו נחשפים בפעם הראשונה בחיינו לטעם המתוק בגלל שחלב האם הוא מתקתק, ולטענת החוקרים זו הסיבה מדוע בני אדם מפתחים חיבה למאכלים מתוקים. יחד עם זאת, אין להשוות את חלב האם למאכלים המתוקים שאנו צורכים בתקופת הילדות וגם בהמשך דרכנו כבוגרים, מאחר שהמאכלים המתוקים הם ברובם תעשייתיים ומכילים כמויות גדולות של סוכר לבן, וכולנו מודעים לנזקי הסוכר לגופנו ולבריאותנו.

איזה מאכלים אחראים לעליית הסוכר בדם שלנו?

כאמור, כולנו יודעים כי שוקולד מכיל כמות עצומה של סוכר, ואנחנו יודעים גם כי דברי המתיקה הם האחראים העיקריים לסוכר גבוה במחזור הדם בגופנו. יחד עם זאת, לא רק שוקולד ודברי מתיקה אחרים גורמים לעליית הסוכר בדם, ולמען האמת יש לא מעט מאכלים המכילים כמות גדולה של סוכר, למרות שאנחנו בטוחים כי אלו מאכלים בריאים.

עלינו לזכור כי צריכה של סוכר בכמות גבוהה ולא מאוזנת ומבוקרת מסכנת את הבריאות שלנו. הסוכר מזיק לבריאות האדם, הוא פוגע במערכות הגוף, מזיק לעור הפנים, משבש את פעילות הלבלב וגורם לפגיעה משמעותית ברמת האנרגיה ובאיזון ההורמונים בגוף.

אז, מאיזה מאכלים עלינו לשמור מרחק או לצמצם צריכה כדי להימנע מעליית הסוכר בדם שלנו? לפניכם רשימה של כמה מאכלים נפוצים שניתן למצוא ברוב המטבחים בישראל:

רסק עגבניות – בכל מטבח בישראל ניתן למצוא גביעים ושימורים שונים של רסק עגבניות, זהו מוצר כמעט חובה המשמש להכנת מגוון מאכלים ורטבים. כל רסק עגבניות מכיל כמות גדולה של סוכר, לכן כדאי לצמצם את השימוש במוצר זה וחשוב לקרוא את התווית בסופר כדי לבחור ברסק עגבניות המכיל סוכר במינון סביר ונמוך מהרגיל.

רטבים שונים – אם תפתחו את דלת המקרר בביתכם לבטח תמצאו מספר בקבוקי רטבים, החל מקטשופ שיש כמעט בכל בית ועד רטבים תעשייתיים שונים לסלטים ולבישול. רבים אינם יודעים כי רוב הרטבים אותם אנו רוכשים בסופר או במכולת השכונתית מכילים כמות עצומה של סוכר, לכן כדאי לוותר על פריט זה בקניות הבאות או לבחור רטבים שאינם מכילים סוכר. כאשר אוכלים בחוץ כדאי לבקש רטבים לצד המנה כדי לשלוט בכמות הרוטב והסוכר במנה שאוכלים.

אורז לבן ופסטות – מאכלים נפוצים שיש ברוב הבתים כמו אורז לבן, פסטות, פתיתים וגם קמח לבן, כל אלו ועוד מורכבים מפחמימות ריקות. הפחמימות הריקות הופכות לסוכרים בגוף לכן כדאי לבחור מוצרים איכותיים יותר ולהוסיף לארוחה סלט גדול ובריא המכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים כדי להאט את כניסת הסוכר למחזור הדם.

מזון מהיר – בחיים המודרניים של היום רובנו אוכלים בחוץ, ולא פעם אנחנו יושבים לאכול ברשתות המזון המהיר. הג’אנק פוד ידוע כמזון לא בריא בכלל שהוא מכיל שומן רווי, אך בנוסף המזון המהיר מכיל כמויות עצומות של סוכר, לכן תמיד כדאי לאכול בבית וכך שולטים בכמות הסוכר, וכדאי לצמצם ולהפחית עד כמה שניתן את צריכת המזון המהיר כמו המבורגר, פיצה, צ’יפס וכדומה.

תפוחי אדמה – רוב הישראלים אוהבים תפוחי אדמה ובטטות וכמובן שאין צורך להימנע מהם, אך חשוב לזכור כי בירקות העמילניים יש כמות גדולה יחסית של סוכר, לכן כדאי לאזן את צריכת תפוחי האדמה והבטטות, ומומלץ לאכול סלט ירוק ועשיר בסיבים תזונתיים כדי להאט את כניסת הסוכר לדם.

בתוך כך, כדאי להפחית או להימנע לגמרי משתיית משקאות ממותקים בכלל כמות הסוכר העצומה שיש בהם, ועדיף לשתות רק מים, אפשר גם סודה.

המידע באדיבות הרבלייף – תזונה מאוזנת ואורח חיים בריא

מחפשים לא רק שוקולד: מאכלים יקפיצו לכם את הסוכר בדם? ?

מחפשים רופא/מנתח?

פורטל מדיקלו הינו בלוג על רפואה ומשמש גם כאינדקס רופאים והמכיל תכנים בתחומי הבריאות, רפואה משלימה מונחי רפואה ומידע על מחלות מכל סוג כמו כן גם תרופות. המידע אשר נמצא באתר, התמונות וכל התכנים המופיעים במדיקלו נועדו למטרת אינפורמציה בלבד ואינם מהווים המלצה רפואית, חוות דעת או תחליף להתייעצות עם מומחה. שימוש בפורטל מדיקלו אינו מחליף ייעוץ רפואי ואף רצוי כי המשתמש והגולש ילכו לקבלת ייעוץ על ידי גורם רפואי מוסמך