ד”ר איאד נאסר – כיצד לטפל בשיניים כדי למנוע בעיות דנטליות?

תוכן ממומן

stomatologist-doctor-explaining-proper-dental-hygiene-patient-holding-sample-human-jaw

קרדיט: FREEPIK

זה לא סוד. חיים בריאים מתחילים מהבסיס ולכן חשוב שתדעו, השיניים שלכם הן בסיסיות חשובות וקריטיות לתקשורת יעילה, אכילה ושמירה על הבריאות שלכם. כדי לשמור על בריאות השיניים והחניכיים, חשוב לשמור על שגרת היגיינת פה באופן שוטף ולבצע בחירות נכונות ובריאות באורח החיים. במאמר זה יספק לכם דר איאד נאסר הנחיות בנושא טיפול בשיניים ומניעת בעיות דנטליות, כגון עששת, מחלות חניכיים ואובדן שיניים.

ד”ר איאד נאסר – איך לטפל נכון בשיניים שלכם

ישנם מספר צעדים בסיסיים שחשוב לבצע כאשר אם מתחילים לטפח אורח חיים בריא על מנת לשמור על בריאות השיניים והחניכיים שלכם. על פי דוקטור איאד נאסר אלו הם הצעדים:

  • צחצוח שיניים – צחצחו שיניים לפחות פעמיים ביום. זהו הבסיס להיגיינת הפה הטובה ביותר. צחצוח השיניים עוזר להסיר רובד של חיידקים שנוצר על פני השיניים שלכם ועלול להוביל לעששת ומחלות חניכיים. לצחצוח שיניים נכון יש להשתמש במברשת שיניים רכה עם ראש קטן כדי להגיע לכל אזורי הפה. השתמשו במשחת שיניים פלואוריד, שכן פלואוריד מחזק את אמייל השן ומסייע במניעת עששת. את הצחצוח יש לבצע לפחות לשתי דקות על מנת שתוכלו להתמקד בכל חלל הפה והשיניים. בצעו את הצחצוח בתנועות עדינות ומעגליות, והימנעו משימוש בכוח מופרז כדי למנוע נזק לשיניים או לחניכיים.
  • חוט דנטלי יומי – חוט דנטלי מסיר חלקיקי מזון בין השיניים ומתחת לקו החניכיים, אזורים שאליהם מברשת השיניים שלכם עשויה שלא להגיע. שימוש בחוט דנטלי יומי בשגרה שלכם יצליח למזער את הסיכון למחלות חניכיים וחורים. ד”ר איאד נאסר מציע שתשתמשו בכ-18 אינץ’ של חוט דנטלי, ותסובבו את רובו סביב האצבעות האמצעיות. הזיזו את החוט קדימה ואחורה ולמעלה ולמטה כדי להסיר חלקיקי מזון בין השיניים שעלולים בסופו דבר להוביל לזיהומים ומחלות חניכיים.

 

  • הגבילו מזונות ומשקאות ממותקים – צריכת סוכר מופרזת יכולה לגרום לעששת. החיידקים בחלל הפה ניזונים מסוכר ומייצרים חומצות המפרקות את אמייל השן, מה שמוביל לחורים. כדי להגן על השיניים, הגבילו את צריכת החטיפים המתוקים, את המשקאות הקלים וצריכת מיץ על בסיס פירות. בחרו בחלופות בריאות יותר, כגון מים, חלב ופירות טריים לאכילה השומרים על הויטמינים ואין בהם תוספות של סוכרים.

 

  • אכלו נכון – תזונה מאוזנת חיונית לשמירה על בריאות השיניים והחניכיים. צריכת מגוון של מזונות עשירים בחומרים מזינים יכולה לסייע בחיזוק השיניים ולתמוך בבריאות החניכיים. מזונות עשירים בסידן, כמו מוצרי חלב, עלים ירוקים ושקדים, תורמים לשיניים ועצמות חזקות. ויטמין C המצוי בפירות הדר, פלפלים ועגבניות, תומך בבריאות החניכיים ויכול לסייע במניעת דלקות חניכיים. דגים, אגוזים ובשרים מסוגים שונים מסייעים בשמירה על האמייל בשיניים.
  • בקרו את רופא השיניים שלכם באופן קבוע – חשוב לבצע בדיקות וניקוי שיניים לפחות פעמיים בשנה. רופא השיניים שלכם יבדוק את השיניים, החניכיים והפה שלכם לאיתור סימנים לבעיות וייתכן שיבצע ניקוי מקצועי כדי להסיר אבנית ורובד שהצטברו. ביקורים קבועים אצל רופאי השיניים יכולים לסייע באיתור בעיות מספיק בזמן לפני שמתחילים סיבוכים, ובכך להבטיח טיפול בזמן ומניעת בעיות חמורות יותר.

ד”ר איאד נאסר – מה הכי חשוב לדעת על טיפול בשיניים?

חשוב להימנע ממוצרי טבק. לעישון וללעיסת טבק יש השפעות מזיקות על חלל הפה שלכם, ובכלל על הבריאות הכללית כמובן ללא שום קשר. שימוש בטבק מגביר את הסיכון למחלות חניכיים, אובדן שיניים ואף סרטן הפה בנוסף לשאר סוגי הסרטן הקיימים. אם אתם משתמשים במוצרי טבק חשוב להפסיק זאת על מנת שתוכלו באמת להגן על חלל הפה והבריאות שלכם באופן כללי.

בנוסף לכך, ממליץ דוקטור איאד נאסר על שתיית מים לאורך היום המסייעת לשטוף חלקיקי מזון וחיידקים, ומקדמת חלל פה נקי יותר המביא לתוצאות בריאות יותר באופן כללי. מי ברז יכולים גם לעזור לחזק את אמייל השיניים, להפחית את הסיכון לעששת.

טיפול בשיניים כראוי מביא לחיוניות ושמירה על הבריאות הכללית שלכם. על ידי הקפדה על הנחיות אלו ושמירה על שגרת היגיינת פה ברמה שוטפת ורציפה תוכלו למנוע בעיות שיניים וליהנות מחיוך בריא לאורך שנים. זכרו, שיניים בריאות, חניכיים בריאות וחלל פה בריא מוביל לחיים בריאים והנאה לא רק מאכילה נכונה, תקשורת טובה והיגיינה נעימה אלא בכלל מהחיים עצמם.

מחפשים ד”ר איאד נאסר – כיצד לטפל בשיניים כדי למנוע בעיות דנטליות? ?

מחפשים רופא/מנתח?

פורטל מדיקלו הינו בלוג על רפואה ומשמש גם כאינדקס רופאים והמכיל תכנים בתחומי הבריאות, רפואה משלימה מונחי רפואה ומידע על מחלות מכל סוג כמו כן גם תרופות. המידע אשר נמצא באתר, התמונות וכל התכנים המופיעים במדיקלו נועדו למטרת אינפורמציה בלבד ואינם מהווים המלצה רפואית, חוות דעת או תחליף להתייעצות עם מומחה. שימוש בפורטל מדיקלו אינו מחליף ייעוץ רפואי ואף רצוי כי המשתמש והגולש ילכו לקבלת ייעוץ על ידי גורם רפואי מוסמך