באילו מצבים נפנה לעורך דין לרשלנות רפואית?

תוכן ממומן

image (3)

קרדיט: PIXABAY

מדי שנה קורים לא מעט מקרים מצערים של טיפול רפואי לקוי ופגיעה מיותרת במטופלים במהלך הליכים שגרתיים או ניתוחים פשוטים. כדי להתכונן מראש לתרחיש הלא נעים, או כדי להפיג חששות קיימים, תוכלו לקרוא את המאמר שלפניכם ובו כל מה שאתם צריכים לדעת על רשלנות רפואית ועל העזרה שעורך דין מקצועי בתחום יוכל לספק לכם, אם חס וחלילה הגעתם למצב שאתם צריכים אותו.

מהי רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית היא מקרה שבו רופא או גורם רפואה אחר חורג ממידות הזהירות והסבירות המצופות ממנו, ובמהלך הטיפול נגרם למטופל נזק שלא היה נגרם בטיפול ראוי.

רשלנות רפואית יכולה להתרחש בכל סוגי הטיפולים וההליכים:

  • אם המטפל רושם לכם תרופה שאינה מתאימה למצב שלכם, או שהוא רושם תרופה במינון גבוה או נמוך מדי, מדובר במקרה של רשלנות רפואית.
  • אם יש לכם היסטוריה הדורשת תשומת לב, אלרגיות כלשהן או דרישות מיוחדות שצריך להביא בחשבון במהלך הטיפול והמטפל מתעלם מהן או שוכח מהן, זוהי רשלנות רפואית.
  • ניתוח שמתבצע על האיבר הלא נכון הוא מקרה חמור של רשלנות רפואית. פנייה של המטפל לניתוח כשאין הצדקה רפואית לכך יכול גם להיחשב כטיפול רשלני.
  • לצערנו יש גם מקרים של רשלנות רפואית בהיריון ולידה – אי מעקב אחר סימני החיים של העובר והתעלמות מסימני מצוקה, הפעלת לחץ חזק מדי על גופו של התינוק בזמן הלידה, פנייה לניתוח קיסרי כשאין סיבה המצדיקה את קיומו ועוד.

המקרים של רשלנות רפואית מגוונים ושונים זה מזה, ולכן אם יש לכם ספק כדאי להתייעץ בעניין עם גורם מקצועי.

מתי אפשר לפנות לעורך דין לרשלנות רפואית?

אם אתם חוששים שחוויתם טיפול לקוי ואתם מעוניינים לבדוק את זכויותיכם ולהגיש תביעה לפיצויים, תוכלו לקבל ליווי מקצועי מעורך דין המתמחה בתחום. תפקידו של עורך הדין הוא להעריך את המצב, להסביר לכם אם יש לכם עילה לתביעה ואם כן – לעזור לכם להגיש את התביעה ולקבל פיצוי כספי שאולי ימתיק את המצב.

תהליך התביעה על רשלנות רפואית

לאחר הייעוץ הראשוני עם עורך דין וקביעתו שאכן יש לכם עילה לתביעה, תצטרכו להכין את התביעה ולהגיש אותה. אל דאגה, עורך הדין יסביר לכם במדויק ובפירוט מהם השלבים ויעזור לכם להשיג את כל המסמכים שאתם צריכים:

  • תיעוד הטיפול – בימינו, כל טיפול רפואי מתועד במפורט במערכת הממוחשבת של המוסד המטפל. כדי להגיש תביעה תצטרכו לספק הוכחות ליחסי מטפל-מטופל עם המוסד או המטפל שאתם תובעים, והמסמכים האלו יעזרו להוכיח זאת וגם את העובדה שהנזק נגרם לכם מהטיפול עצמו באופן ישיר.
  • כל מסמך רפואי רלוונטי – מסמכים בתחום הרפואה שאינם בהכרח קשורים לטיפול אך יכולים לבסס את טענתכם לטיפול רשלני, כמו היסטוריה רפואית, ניתוחים וטיפולים שעברתם בעבר ועוד.
  • חוות דעת מרופא מומחה – עורך הדין יפנה למומחה מטעמו בתחום הרפואה שבו התבצעה הרשלנות (כירורגיה, רפואת ילדים, אורתופדיה ועוד). המומחה יבחן את המסמכים ויספק את חוות דעתו המקצועית שתבסס את תביעתכם על רשלנות רפואית, ובמקרה של אובדן כושר עבודה יעזור לבסס את חומרת הפציעה ואת הזכאות לפיצויים. חוות הדעת הזו היא ההוכחה החזקה ביותר שלכם שאכן חוויתם טיפול לקוי, ושהנזק שחוויתם אכן התרחש עקב הטיפול.

את התביעה אתם יכולים להגיש נגד האיש או הצוות שטיפל בכם, או לתבוע באופן כללי את בית החולים או מוסד הרפואה שבו קיבלתם את הטיפול הרשלני. תביעות לפיצויים בסכום שאינו עולה על 2.5 מיליון ש”ח יוגשו לבית המשפט השלום, ותביעות לפיצויים בסכום גבוה מזה יוגשו לבית המשפט המחוזי.

סיכום

אם אתם חוששים שחוויתם טיפול רשלני שגרם לכם נזק, תוכלו לפנות לעזרת עורך דין מקצועי שיבדוק בשבילכם את העילה לתביעה, יעזור לכם לאסוף את כל המסמכים הנדרשים ויגיש בשמכם את התביעה והדרישה לפיצויים לבית המשפט. רשלנות רפואית היא מקרה מצער, ואתם יכולים להיעזר במומחים כדי לקבל את הפיצויים המגיעים לכם. בהצלחה!

 

מחפשים באילו מצבים נפנה לעורך דין לרשלנות רפואית? ?

מחפשים רופא/מנתח?

פורטל מדיקלו הינו בלוג על רפואה ומשמש גם כאינדקס רופאים והמכיל תכנים בתחומי הבריאות, רפואה משלימה מונחי רפואה ומידע על מחלות מכל סוג כמו כן גם תרופות. המידע אשר נמצא באתר, התמונות וכל התכנים המופיעים במדיקלו נועדו למטרת אינפורמציה בלבד ואינם מהווים המלצה רפואית, חוות דעת או תחליף להתייעצות עם מומחה. שימוש בפורטל מדיקלו אינו מחליף ייעוץ רפואי ואף רצוי כי המשתמש והגולש ילכו לקבלת ייעוץ על ידי גורם רפואי מוסמך