ספת הפסיכולוג מושכת אלה רבים, כאשר הדעה הקדומה תופסת פחות ופחות מקום ורבים מבינים כי מדובר בכלי לגיטימי ומעצים בהתמודדות עם סיטואציות ותקופות מאתגרות בחיים. לאחר ההבנה של אדם כי הוא זקוק ומעוניין בתמיכה ובייעוץ מקצועי, הקושי הגדול ביותר הוא למצוא פסיכולוג מומחה המתאים לצרכיו, תוך מגבלות של זמינות ואזור גאוגרפי, ומתן אמון באדם זר למעשה, גם כאשר מדובר בפסיכולוג מקצועי.
בניגוד לבעלי מקצוע אחרים בשלל תחומים, ואפילו על רופאים, קשה מאוד להשיג חוות דעת כנה על פסיכולוג מומלץ מאחר ומדובר בחשיפה של נושא אישי אשר מלבד לקומץ מקורבים אנשים מעדיפים לשמור בפרטיות.
כיצד בכל זאת ניתן להשיג פסיכולוג מומלץ?
לפני הכל כדאי להגדיר את אופי הבעיה והטיפול הנדרש ולחפש בהתאם. קיימים פסיכולוגים המספקים ייעוץ זוגי, טיפול בילדים ובבני נוער, טיפול במשברים אישיים, טיפול בנפגעי סמים ואלכוהול, ליווי פסיכולוגי בעקבות נכות או מחלה ותחומי עיסוק נוספים. כדאי לדייק ככל הניתן בבחירה ולבחור בפסיכולוג שתחום עיסוקו וניסיונו נוגעים בבעיה האמורה.
מאחר ותתקשו למצוא בפייסבוק וברשתות החברתיות המלצות אודות פסיכולוגים ומטפלים, מומלץ לחפש את הפסיכולוג ברשת, לקרוא כתבות ומאמרים שפורסמו אודותיו במידה וקיימים, וחשוב לא פחות לקרוא מאמרים ותכנים שפרסם בעצמו. מכתיבה של אדם בתחום זה ניתן ללמוד הרבה אודותיו ואודות הגישה המקצועית שלו.
גם פגישת היכרות ראשונית מומלצת ואינה מחייבת. טיפול פסיכולוגי עשוי להיות ארוך טווח ותקשורת והכימיה בין המטפל למטופל ישנה השפעה מכרעת על הצלחת הטיפול. בפגישת היכרות ניתן להכיר את המטפל, להתרשם מן הגישה והסגנון שלו ולתאם ציפיות לגבי מטרות הטיפול, משך הטיפול ודברים חשובים נוספים. אין סיבה להרגיש לא בנוח עם בסיומה של פגישה הרגשתם שלא נוצרה הפתיחות והתקשורת המתאימה מבחינתכם ולנסות להתרשם ממטפל נוסף.
חשוב לדעת כי שירות פסיכולוג אינו מכוסה על ידי סל הבריאות וקופות החולים ומדובר בשירות פרטי. לעתים ניתן לקבל סבסוד או החזר על ידי הביטוחים המשלימים, בפניה אל פסיכולוג פרטי המוכר על ידם. גם הביטוחים הרפואיים הפרטיים מספקים החזרים לשירותי פסיכולוג פרטי בחלק מן הפוליסות.