תרופות סבתא שיחזקו אתכם בחורף

החורף הישראלי קצר יחסית, אך בתקופה הקרה והגשומה רבים סובלים ממחלות ומתסמינים נפוצים כמו שפעת, צינון, נזלת, גודש באף ושיעול. נכון, החורף מתקשר אצל רבים לשפעת ולתסמיני הצינון, אך אפשר לעבור את העונה הקרה בשלום וללא מחלות, בין היתר באמצעות תרופות סבתא, תזונה נכונה ובריאה, פעילות גופנית ושמירה של משקל מאוזן.
איך ניתן לחזק את המערכת החיסונית בחורף?
המערכת החיסונית של בני אדם מורכבת ממכלול מגוון של מערכות ביולוגיות, ותפקידה להגן עלינו מפני מחלות שונות, ביניהן מחלות החורף המוכרות. כדי לחזק את מערכת החיסון בגוף האדם חשוב להקפיד על אורח חיים בריא, כלומר להקפיד על תזונה נכונה ובריאה, שינה איכותית בלילה, פעילות גופנית קבועה, הפחתת מתח בחיים והימנעות ממצבי לחץ וחרדה.
מאחר שמחלות החורף נפוצות מאוד וקשה להימנע מהן בעונה הקרה, כדאי להכיר דרכים ופתרונות טבעיים לחיזוק המערכת החיסונית בזמן מחלה, ודרכים אלו חשובות גם לפני ההידבקות, לכן כדאי לשלב אותן בכל עונות השנה.
ניתן לחזק את המערכת החיסונית בזמן מחלה באמצעות הפתרונות הבאים:
להימנע ממאכלים מעוררי ליחה – יש מאכלים רבים הידועים כמעוררי ליחה, בעיקר מוצרי חלב, מוצרים המכילים קמח לבן ומאכלים עם סוכרים. אם חולים במחלת חורף כדאי להימנע ממאכלים מעוררי ליחה, וככלל כדאי להפחית צריכה שלהם בכל עונת החורף, לא רק במצבי חולי.
להרוות את הגוף בנוזלים – מנגנון הצמא אינו פועל היטב בחורף לכן חשוב להרוות את הגוף בנוזלים, בעיקר מים, גם בעונה הקרה. יש להימנע משתייה ממותקת ומצריכה מוגברת של משקאות כמו קפה מאחר שקפאין עשוי להפריע לשינה והוא ידוע כחומר המגביר מתח בגוף, כלומר הוא מחליש את המערכת החיסונית. המים חשובים לבריאות מאחר שהם מסלקים רעלים ופסולת מהגוף, ושתיית מים יכולה לסייע לאדם המתמודד עם מחלות החורף המוכרות.
להקפיד על תזונה בריאה ונכונה – ידוע כי חיות בטבע הסובלות מפציעה או ממחלה כמעט ואינן אוכלות, וכדאי לאמץ מנהג זה כדי לספק לגוף את המנוחה הנחוצה עבורו וכך האנרגיה מופנית לחיזוק המערכת החיסונית ולא למערכת העיכול. יחד עם זאת, במצבי חולי בחורף חשוב לאכול מאכלים קלים ונוחים לעיכול, כמו ירקות ופירות מסוגים שונים, וכך מספקים לגוף ויטמינים ומינרלים המסייעים בתהליך ההחלמה.
לשהות בשמש החורפית – ישראל היא מדינה שטופת שמש, וגם בעונת החורף יש ימים רבים שבהם ניתן לשהות תחת קרני השמש. חשיפה מתונה לשמש תורמת לבריאות בכך שהיא מסייעת לגוף לייצר ויטמין D, החיוני לחיזוק העצמות, שיפור מצב הרוח ותמיכה במערכת החיסון.עם זאת חשוב להימנע מחשיפה ממושכת לשמש כדי למנוע נזקי עור כמו כוויות והזדקנות מוקדמת.
לעודד את הגוף להפריש פסולת ורעלים – חשוב לבצע פעילות גופנית באופן סדיר וקבוע כל ימות השנה, גם בחורף, למרות שקר בחוץ. במצבי חולי עדיף להימנע מאימון אינטנסיבי, בדגש על אימוני כוח, וניתן לשלב תרגילים אירוביים קלים יחסית המסייעים לגוף להפריש פסולת ורעלים.
תרופות סבתא מומלצות לעונת החורף
רבים מהישראלים ממהרים לרופא בגלל מחלות החורף, ובדרך כלל הם מקבלים מרשמים לתרופות רגילות להקלה על תסמיני הצינון. לכן, כדאי לנסות תרופות סבתא לפני שנוטלים כדור כזה או אחר, וניתן להתייעץ בנושא עם רופא המשפחה או מומחים לרפואה משלימה. תרופות סבתא הן דרך נפלאה לחזק את המערכת החיסונית ולסייע לגוף לטפל במחלה באופן טבעי.
תרופות סבתא הידועות כיעילות במיוחד במצבי חולי בחורף, במיוחד צינון, חום ושיעול, הן חליטת תה צמחים עם מעט דבש ולימון, טבליות כורכום, ויטמין D, מים עם לימון סחוט טרי, ג’ינג’ר, קינמון וגם בצל. כדי להקל על גודש באף כדאי לשאוף אדים חמים ולהכין תמיסה של מים פושרים עם מלח לשטיפת האף.
המידע באדיבות הרבלייף – תזונה מאוזנת ואורח חיים בריא
קרדיט ל pixabay