מרכז גמילה
התמכרות לסמים, לאלכוהול או אפילו להימורים, היא איננה עניין של מה בכך וכדי לצאת ממנה יש להתמודד עם לא מעט אתגרים. ישנם אלה המנסים להיגמל באופן עצמאי ומוצאים את עצמם מול קשיים רבים ויש אחרים הבוחרים להיעזר בשירותיהם של מכוני גמילה, הפזורים באזורים שונים.
מכוני הגמילה האלה מטפלים במכורים באמצעים רבים, ועושים זאת הן בפן הפיזי (גמילה פיזית של הגוף) והן בפן הנפשי (טיפול בכל הסיבות הנפשיות, הפסיכולוגיות, שהובילו לכדי מצב של התמכרות).
למצוא את המסגרת המתאימה
המחפשים מכון גמילה או מרכז גמילה, חשוב שייקחו בחשבון כמה פרמטרים לפני ההרשמה. יש לוודא כי לאותו מכון ניסיון נקודתי באותה התמכרות שממנה סובלים (האם המכון מתמחה בגמילה מסמים? בגמילה מאלכוהול? או אולי בגמילה מהימורים?) וכן שברשותו צוות מקצועי, מנוסה ומיומן של עובדים.
צוותים אלה, שעומדים לרשותם של המטופלים, מלווים אותם לאורך שהותם במכון הגמילה, בין אם שהותם היא חד יומית או רציפה ואף לאחר מכן, בשלבי השיקום. בצוות זה חברים פסיכולוגים, פסיכיאטרים, עובדים סוציאליים לעיתים ובמקרים מסוימים גם מכורים לשעבר שנגמלו בעבר.
התאמה מלאה
הטיפולים במכוני הגמילה מותאמים נקודתית לאותו מכור ותפורים למידותיו. שיטות הטיפול המוצעות בהם יכללו פעמים רבות גם תרופות, המספקות את המענה בפן הפיזי, ולצדן טיפולים פסיכולוגיים, נפשיים, המתבססים על שיחות של אחד מול אחד לצורך שינוי דפוסי החשיבה על מנת שאלה יובילו את המכור להתנהגות חדשה.
אתגרים רבים צפויים במהלך אותה תקופה וזו גם הסיבה מדוע ישנה חשיבות רבה מאד בבחירתה של המסגרת המתאימה. על המכור להאמין בכוחותיו, לקבל את הסיוע בכל עת שיזדקק לו ולהבין שנמצא במקום הנכון שיעזור לו להיגמל מאותה התנהגות מזיקה.
מכוני הגמילה מיועדים למכורים בשכבות גיל שונות. ככאלה הם מספקים את המרחב התומך והבטוח לעבור את התהליך, תהליך שלרוב כלל לא אפשרי לעבור אותו באופן עצמי אלא בסיוע של מומחים. בחלק מהמקרים הוא נעשה גם במסגרת קבוצתית ולא רק אישית, המסייעת בחזרה אל התפקוד הנורמטיבי, כפי שכולנו מכירים.