טכניקות הפעילות הגופנית החדשות ב2025 וההשפעות החיוביות שלהן עם ביצועי הקוגניציה של קבוצת הגיל השלישי

בגיל השלישי אנחנו עלולים לסבול ממגוון קשיים, אולם חלק ניכר מהם יכולים להיפתר דווקא על ידי פעילות גופנית. בדרך כלל הקישור שנעשה הוא בין פעילות גופנית לבין השפעה על המצב הפיזי, אולם כפי שנסביר לכם כאן לפעילות גופנית נכונה יכולה להיות השפעה גם על הקוגניציה של מי שמבצע אותה, בעיקר אם מדובר על הגיל השלישי.
פעילות גופנית וקוגניציה
פעילות גופנית היא דבר חשוב, ולמעשה מדובר על אחת ההסכמות הכי רחבות בעולם הרפואה והבריאות. לא משנה מה הבעיה שממנה אתם סובלים, פעילות גופנית היא דבר שלא תמצאו אדם אחד שיגיד לכם לא לעשות אותה. עם זאת, בגיל השלישי יש לה חשיבות רבה, והיא יכולה להשפיע לטובה על הגוף שלכם עם שלל טכניקות.
לפני שנדון בטכניקות ספציפיות, אנו ממליצים לכם לפנות לייעוץ עם פסיכוגריאטר מומחה. פסיכוגריאטר הוא שמתמחה בקוגניציה של הגיל השלישי, ומשלב יחד עם התחום של פסיכיאטריה וגריאטריה. מדובר על תחום מורכב אולם אם אתם רוצים להבין מה הדרך הנכונה לפעול בה בגיל הזה, זה בדיוק איש המקצוע שאותו אתם צריכים. אחרי שהבנתם את זה, בואו נדבר על טכניקות פעילות גופנית שמשפיעות בצורה חיובית על הקוגניציה של קבוצת הגיל השלישי.
פלדנקרייז
הטכניקה הראשונה שעליה נדבר היא פלדנקרייז. פלדנקרייז היא שיטת אימון שפותחה על ידי פיזיקאי ישראל והמטרה שלה היא לאפשר לגוף שלכם לבצע תנועות בצורה נכונה יותר. בגילאים צעירים מגבלת תנועה היא לא דבר שכיח, אולם בגיל השלישי היא דבר נפוץ.
כדי לאפשר לעצמכם להמשיך לבצע את כל מה שהייתם רגילים לעשות בדיוק באותו אופן פלדנקרייז נחשבת לאחד הכלים הכי אפקטיביים שיש. פלדנקרייז גם שמה דגש על התיאום שבין הגוף והמוח, והיא נחשבת לכזו ששומרת על המוח חד, בעיקר בכל הנוגע להפעלה של הגוף.
פילאטיס
עוד אימון שכדאי להכיר הוא פילאטיס. המיקוד של אימון פילאטיס הוא בביצוע תנועות נכונות בצורה מבודדת, כך שבכל תנועה מפעילים רק את השרירים שנחוצים עבורה. בגיל השלישי ניתן להפיק רווחים רבים מאימון פילאטיס כיון שהאימון גם דורש ריכוז מוחי בכך שיש צורך למנוע משרירים אחרים לעבוד במהלך תרגילי פילאטיס.
אימון אירובי
עוד סגנון אימון שיכול לעזור הוא אימון אירובי מכל סוג שהוא. מחקרים רבים מצביעים על הקשר שיש בין אימונים אירוביים לבין ירידה בסיכוי למחלות קוגניטיביות שונות כמו דמנציה או אלצהיימר. פעילות אירובית אמנם חשובה בעיקר עבור שמירה על סיבולת לב ריאה תקינה, אולם מתברר שיש לה גם השפעות חיוביות על המוח. בגיל השלישי אמנם פעילות כזו קשה יותר לביצוע, אולם כדאי לנסות לתת לה מקום מספר פעמים בשבוע.